en.jpgIn English »

Regler för Racketlon

Racketlon kan liknas vid triatlon eller racketsportens mångkamp. Man spelar fyra sporter mot samma motståndare i följande ordning:

Bordtennis
Badminton
Squash
Tennis

I varje gren spelas ett set till 21 där varje boll ger en poäng till den som vinner bollen oavsett vem som servar. Man måste vinna med minst 2 bollar. Man servar två gånger innan serven går över till motståndaren.

När bordtennisen är slut har man 6 minuter på sig för att både ta sig till badmintonbanan och för att värma upp. Sedan ska matchen startas. Samma tid gäller inför squashen och tennisen.

Slutligen räknas summan av de fyra sporterna. Att vinna en gren ger inga bonuspoäng utan endast summan avgör. Ex betyder 21-19 i de tre första setten en ledning med 6 poäng. En förlust i tennisen med 15-21 ger en oavgjord match som avgörs med en avgörande tennisboll där den som servar inte har en andraserve (kallas gummiarm).

Racketlon är alltså en fantastisk kombination av racketsporter där varje poäng är lika viktig!